Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام اجرایی با بیان‌اینکه باید تبیین کنیم که ۹ ربیع‌الاول امتداد غدیر است، گفت: این روز نباید با آلودگی به خرافات و بدعت‌ها، بهانه برای تعرض قرار دادن شیعیان مظلوم در دیگر کشورها شود.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، در آستانه نهم ربیع الاول، سالروز آغاز امامت و ولایت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) و به منظور بررسی راه های عهد و پیمان واقعی با امام زمان(عج)، با حجت الاسلام والمسلمین «حسن اجرایی»، کارشناس مهدوی و امام جمعه هرسین گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام اجرایی با بیان اینکه از وجود مقدس پیامبر(ص)، روایات متعدد درباره فضیلت روز نهم ربیع الاول وجود دارد، اظهار کرد: همچنین محدث قمی در کتاب شریف «مفاتیح الجنان» آورده که: روز 9 ربیع روز عید بزرگ است و نیز روایتی را آورده که می فرماید: هر کس در این روز انفاق کند، گناهانش آمرزیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس مهدوی تصریح کرد: در روایت است که یکی از اصحاب امیرمومنان امام علی(ع) محضر ایشان رسید، حضرت(ع) خطاب به وی فرمودند: آیا به یاد داری که روزی به محضر پیامبر(ص) رسیدی، من و حسنین(ع) غذا می خوردیم و ایشان تو را بر فضیلت آن روز دلالت داشت. آن فرد عرضه داشت: بله؛ حضرت امیر(ع) فرمودند: به خدا قسم 9 ربیع الاول روزی است که خدا در آن دیده آل رسول(ص) را روشن کرد و من برای آن 72 نام می دانم.

 

وی ادامه داد: از این قسم روایات در فضیلت نهم ربیع الاول بسیار است، البته عظمت این روز و وقایع آن، فراوان در روایات آمده که روز هشتم ربیع در سال 260 هجری شهادت امام عسکری(ع) اتفاق افتاد و حضرت صاحب الامر(عج) به امامت نائل شدند و زیارت این دو امام(ع) در این روز بسیار فضیلت دارد.

 

پرهیز از خرافات درباره 9 ربیع الاول

 

حجت الاسلام اجرایی با بیان اینکه برخی خرافاتی مثل عیدالزهرا(س) را با نهم ربیع الاول پیوند زده اند، گفت: این خرافات نه تنها مورد قبول نیست بلکه حرف دشمن است؛ برخی می خواهند بین مسلمانان و مومنان اختلاف ایجاد کنند برای همین هم مقام معظم رهبری و علما درباره خرافات 9 ربیع هشدارهایی داده اند. ایشان در یکی از سخنرانی هایشان فرمودند: «اینجور نباشد که کسی از یک گوشه‌ای خیال کند دارد از شیعه دفاع می کند و تصور کند دفاع از شیعه به این است که بتواند آتش دشمنی ضد شیعه و غیرشیعه را برانگیزد. این دفاع از شیعه نیست؛ این دفاع از ولایت نیست. اگر باطنش را بخواهید، این دفاع از آمریکاست؛ این دفاع از صهیونیست‌ها است.»

 

این کارشناس مهدوی تاکید کرد: نباید به بهانه اعیاد 9 ربیع الاول خرافاتی را که باعث اختلاف میان مسلمین می شود، دامن زد. شیعه در گذشته به قدری محدود و تحت تعقیب بود که حتی شیعه بودن برایش جرم محسوب می شد اما با روی کار آمدن صفویه که تشیع را مذهب رسمی ایران کرد و بعد از آن در آن دوران و نیز در حکومت قاجاریه برخی خرافات به مذهب اضافه شد.

 

وی با تاکید بر لزوم فرهنگسازی برای بزرگداشت یوم الله 9 ربیع الاول، ابراز کرد: باید تبیین کنیم که این روز، امتداد غدیر است، اگر غدیر روز اکمال و اتمام نعمت امامت و ولایت از ناحیه خدای متعال است، 9 ربیع نیز مانند غدیر اعلام امامت و ولایت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) است. باید توجه داشت اگرچه در عصر غیبت امام مهدی(عج) از دیده ها پنهان است اما مردم از ایشان همچون خورشید در پس ابر بهره می برند و وجود مقدس شان باعث ایمنی اهل زمین است.

 

حجت الاسلام اجرایی با بیان اینکه فرهنگسازی درباره 9 ربیع الاول بسیار اهمیت دارد، گفت: فرهنگسازی برای شادی ایام الله مثل مبعث، غدیر و ... ریشه در سیره فرهنگی اهل بیت(ع) دارد، شیعه همانطور که میلاد و مبعث رسول خاتم(ص) را گرامی می دارد شایسته است که در نیمه شعبان و 9 ربیع الاول نیز شادی مومنانه داشته باشد و این شادی را به جامعه تسری دهد.

 

امام جمعه هرسین با بیان اینکه امروز وظیفه داریم با امام مهدی(عج) به عنوان امام حی و عهده دار شیعه، تجدید عهد و پیمان کنیم، تاکید کرد: امام صادق(ع) در دعای عهد به ما گوشزد کرده اند که حضرت مهدی(عج) را فراموش نکنیم؛ این توجه و تجدید عهد و پیمان با امام مهدی(عج) برکاتی دارد که باید در روز نهم ربیع الاول به آن توجه داشته باشیم. توصیه می شود همه مجموعه های فرهنگی علمی اعم از حوزه و دانشگاه، بسیج و ادارات و ... بدون خرافه و بدعت این روز را گرامی بدارند.

 

توصیه آیت الله العظمی بهجت

 

وی با بیان اینکه باید از راه های مختلف برای این فرهنگسازی بهره ببریم، تصریح کرد: کتاب، منبر، برگزاری مسابقه، فضای مجازی و ... باید در این راه مورد استفاده قرار بگیرد. مرحوم آیت الله العظمی بهجت هم هشدار دادند که مواظبت کنید و کاری نکنید که دشمن شاد شویم و موردسوء استفاده قرار بگیریم. این روز نباید بهانه برای تعرض قرار دادن شیعیان مظلوم در دیگر کشورها شود.

 

حجت الاسلام اجرایی اضافه کرد: در 9 ربیع الاول باید به مردم فلسفه مهدویت و برکات امام مهدی(عج) برای رهایی بشر از ظلم و استکبار گوشزد شود. باید تبیین کنیم که از این روز تاریخ نوین و روشن عصر مهدوی آغاز می شود و از وظایف شیعه شکر بر این نعمت است. باید توجه داشت مسیر همه جوامع به سوی این جامعه موعود و این سنت الهی و قاعده ای تخلف ناپذیر است چنان که خداوند در آیه 55 سوره مبارکه نور می فرماید: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» و در آیه 5 سوره مبارکه قصص می فرماید: «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ».

 

راه های نزدیک شدن به امام زمان(عج)

 

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه باید در 9 ربیع الاول برای تحقق جامعه عدل مهدوی بیعت کنیم، ابراز کرد:  ما منتظر امام زمان(عج) هستیم کسی که منتظر ایشان است وظایفی بر عهده دارد و بداند شیعه باید چه کند که به ظهور ختم شود؟؛ نخستین وظیفه شناخت است هر چه شناخت ما نسبت به حضرت حجت(عج) افزایش یابد بهتر تصمیم می گیریم، با شناخت است که آلوده خرافه نمی شویم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: بواسطه دعا و انس و الفت عاطفی با حضرت حجت(ع)، پرهیز از گناه و درخواست از خدا برای تعجیل در امر فرج و عمل به واجبات به ویژه نماز اول وقت و نیز به واسطه گریه بر مصائب امام حسین(ع) که تازه از ماه عزاداری ایشان خارج شده ایم، می توان به امام عصر(عج) نزدیک شد. این روزها که همه دنیا گرفتار موضوع کرونا است از ساحت مقدس امام مهدی(عج) درخواست کنیم این بلا را از سر دنیا کم کنند.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: 9 ربیع الاول سبک زندگی منتظرانه مهدویت حجت الاسلام اجرایی نهم ربیع الاول کارشناس مهدوی امام مهدی عج امام ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۰۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، ماموستا ملاقادر قادری امروز در مراسم افتتاح مسجد روستای «مزیدی» شهرستان پاوه در سخنانی اظهار داشت: خدمت تمامی حاضرین در این مسجد زیبا عرض خیرمقدم دارم و بسیار خوشحالم که امروز خانه‌ای دیگر از بیوت پروردگار را افتتاح نمودیم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: امروز ما مهمان خداوند متعال هستیم ولی بانی مراسم مردم عزیز روستای مزیدی هستند. به آنها تبریک می‌گوییم که خانه‌ای به این زیبایی برای قیامت خود ساخته‌اند خداوند از آنان قبول فرماید.
 
وی ادامه داد: آفرین بر مردم باغیرت مزیدی که با جمعیت کم و همت زیاد این بنای محکم را ساخته‌اند و تشکر و سپاس از تمامی خیرینی که با این عزیزان همراهی کرده و این خانۀ مبارک الهی را ساخته‌اند.
 
ماموستا قادری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: خداوند متعال در آیۀ ۱۶۴ سوره مبارکه آل‌عمران می‌فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَ إِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ» من بر شما منت می‌گذارم به خاطر اینکه رسولی دلسوز، پیامبری مدیر و پیام‌رسانی شجاع برایتان فرستاده‌ام تا شمارا تعلیم داده و تزکیه و تربیت نموده و چگونه زیستن را به شما بیاموزد و شمارا از گمراهی و ضلالت برهاند.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در یک جمله بعثت رسول‌الله (ص) بهترین نعمتی است که خداوند به ما هدیه کرده است. علت مهم بودن بعثت به این دلیل است چون دنیا قبل از بعثت مملو از جهل و خرافات و تجاوز به حقوق بشر بود. مثلاً در سعودی دختران زنده‌به‌گور می‌شدند و در ایران با محارم ازدواج می‌شد و در روم دولت متمدن آن عصر، به حقوق حیوانات بیشتر از حقوق انسان‌ها توجه می‌کردند و در شبه‌جزیرۀ عربستان قبل از بعثت تنها ۴ نفر باسواد زندگی می‌کردند، بعثت در کلیۀ ابعاد زندگی افراد جامعه تغییر ایجاد کرد لذا باید قدردان این نعمت و شاکر پروردگار باشیم.
 
ماموستا قادری عنوان داشت: عرض کردم بعثت رسول‌الله (ص) در شبه‌جزیرۀ عربستان در همۀ شئون زندگی مردم سبب تغییرات شد و در مدرسۀ رسول‌الله (ص) در مدینۀ منوره کسانی فارغ‌التحصیل شدند که اسلام را به اسپانیا و جنوب چین و روم و استانبول رساندند و در اکثر دنیای معمورۀ آن زمان ندای لا اله الا الله و محمد رسول‌الله و الله‌اکبر طنین‌انداز شد.
 
وی افزود: خداوند متعال در مقابل این جهد و جهاد و ایثار حضرت خاتم به امتش و به اهل لا اله الا الله و محمد رسول‌الله (ص) می‌فرماید: من و فرشتگانم به این شخص والامقام درود می‌فرستیم «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ» پس شما هم از او تجلیل کنید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا».
 
 امام جمعه شهرستان پاوه گفت: اولین کار پیامبر بزرگوار ما (ص) بعد از هجرت احداث مسجد بود و به ‌محض ورود به مدینۀ منوره اول مسجد قبا را بنا کرد و سپس مسجدی به نام مسجد جمعه و آنگاه مسجدالنبی را ساخت که این مکان مبارک بعد از مسجدالحرام و مسجدالأقصی سومین مسجد مسلمانان شد که از همان روز تأسیس تا امروز که ۱۴۴۵ سال از آن گذشته است، مایۀ خیر و رونق دین و پایگاه معنویت شده است.
 
ماموستا قادری تصریح کرد: پیامبر بزرگوار اسلام (ص) می‌فرمایند: «مَنْ بَنا لله مَسْجِداً بَنی اللهُ له بیتاً في الجَنَّةِ» هر کس در دنیا مسجدی بنا کند، خداوند در قیامت برای او در بهشت منزلی را آماده می‌کند و این مسجد بنا به این توصیۀ رسول‌الله (ص) بعد از ۱۶ قرن به امید این کلمۀ زیبای حضرت خاتم (ص) ساخته شده است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه مسجد در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: سلف ما در تعریف جایگاه مسجد فرموده‌اند: «المسجد دارالسلام، دارالعبادة، دار المشورة، دار المصحف و دارالجهاد» و باز فرموده‌اند: «حصون المؤمن ثلاثة المسجد و ذکر الله و قراءة القرآن» آنچه انسان مؤمن را حفظ می‌کند، سه چیز است، مسجد، ذکر خدا و قرائت قرآن کریم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در آیین ما مساجد سنگرند و تضعیف مساجد تضعیف دین و مسلمین و آرزوی کفر و کافران است. در موضوع خواست دشمن که نیت آن‌ها تضعیف مسجد و صفوف مسلمین است، چند مثال را ذکر کرده‌اند که به خاطر اینکه بحث طولانی نشود نیازی به ذکر آنها ندیدم.
 
وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: جمعیت شهرستان پاوه ۶۵ هزار نفر است و ما در شهرستان ۱۰۳ مسجد و ۴ تکیه و خانقاه داریم که کار آنها هم مانند کار مسجد است پس در حقیقت ۱۰۷ مسجد داریم یعنی تقریباً برای هر ۶۰۷ نفر یک مسجد داریم که ۵۰ درصد آنها در عصر جمهوری اسلامی ساخته شده‌اند و تمامی مساجد قبل از انقلاب را منهای یک مسجد در پاوه در زمان جمهوری اسلامی تجدید بنا کرده‌ایم. فالحمدلله رب‌العالمین
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: همچنان که حضار محترم می‌دانند، سرباز و پاسدار و نگهبان این مساجد، علما و طلاب هستند و متأسفانه امروز برای حفاظت از این بیوت الرحمان در شهرستان پاوه ۱۰ طلبه خودی نداریم. دلیل این وضع نابسامان ما روحانیون هستیم که وحدت نداریم، مرکزیت و تشکیلاتی نداریم و بزرگی را از بین خود قبول نداریم و به همین دلایل معتمدین محل در اثر اختلاف ما توجهی به طلبه‌ها ندارند.
 
ماموستا قادری ادامه داد: اضافه بر این امروزه صفوف جمعه و جماعت ما کم رونق‌اند و حریم‌ها محترم شمرده نمی‌شوند و جامعۀ ما با هجمه و شبیخون فرهنگی دشمن روبروست. این درد ماست که عرض کردم لذا نیاز به تجدیدنظر داریم و اگر تجدیدنظر نکنیم مغلوب دشمنان می‌شویم. البته خداوند از دین خود دفاع خواهد کرد ولی در قیامت ما باید جوابگو باشیم.
 
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در خاتمه از تمامی خیرین و زحمت کشان، اهالی محترم مزیدی در روستا و خارج از روستا که زحمت کشیده‌اند، تشکر و قبول زحمات آنها را از خداوند منان خواستاریم و از سرکار خانم طاهرزاده و شوهر محترمش و حاج مدلل و حاج عبدالله عثمانی و 
​​دکتر پیام یوسفی تشکر و برای آنها آرزوی توفیق داریم.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • مکتب کلامی امام صادق علیه السلام و امتداد آن تا عصر حاضر
  • صالح آبادی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشستند + فیلم و تصاویر
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • وعده صادق، آغاز تحول در منطقه
  • «وعده صادق» آغاز تحول در منطقه
  • دیدگاه علما و روحانیون شیعه و سنی کردستان در مورد امام صادق(ع)
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)