Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام نیلی‌پور با اعلام رونمایی از تابلوی «قدرت اسلام» همزمان با ۹ ربیع‌الاول، گفت: این تابلو به منظور نقالی معارف مهدوی همچون آیات و روایات مهدوی تولید شده و با نگارگری، ولادت و غیبت و نائبان خاص حضرت حجت(عج) را بیان می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، نهم ربیع الاول، سالروز آغاز امامت و ولایت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) پس از نیمه شعبان، نقطه عطف رویدادهای عظیم و جریان ساز مهدوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنان که حتی شرایط ناشی از اوج گیری مجدد کرونا نیز مانع آن نشده است و امسال هم اتفاقات مهمی در آستانه وقوع است، همچون رونمایی از تابلوی نقاله خوانی «قدرت اسلام» که به منظور اطلاع از جزئیات آن با حجت الاسلام «نیلی پور»، مسئول بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) استان اصفهان گفتگویی ترتیب داده ایم و در ادامه تقدیم حضورتان می شود:

 

تابلوی نقاله خوانی «قدرت اسلام» مشتمل بر چه معارفی است و چه زمانی رونمایی می شود؟

 

یکی از راه های موفق در ترویج معارف مهدویت، روش پرده خوانی و نقاله خوانی است، در گذشته درباره شاهنامه و عاشورا پرده های فاخری داشته ایم اما درباره مهدویت پرده ای تولید نشده بود که بتوان بواسطه روایتگری آن، معارف مهدوی را منتقل کرد.

از این رو، بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) استان اصفهان در یک سال گذشته با همکاری تیم های محتوایی و فرهنگی هنری، تابلویی با عنوان «قدرت اسلام» را با الهام از جمله امام خمینی(ره) که فرمودند: «انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است»، تولید کرد.

این تابلو که با 16 موضوع از موضوعات مهم مهدوی نگارگری و خطاطی شده فردا (دوشنبه، 5 آبان ماه) همزمان با 9 ربیع الاول به دست آیت الله ناصری اصفهانی رونمایی می شود.

 

این تابلو شامل چه موضوعات و محتواهایی از مهدویت است؟

 

اشعار 12 شاعر مهدوی، 110 لقب از القاب امام زمان(عج)، 14 آیه از آیات المهدی(عج) و 40 روایات از 14 معصوم(عج) در این تابلو به کار رفته است.

در نگارگری آن نیز میلاد حضرت حجت(عج)، غیبت امام عصر(عج)، نیابت خاصه، القاب نائبان خاص، دو تشرف از تشرفات معتبر، خیمه انتظار، نیابت عامه با استفاده از نماد نجف و شهر مقدس قم، وظایف عصر غیبت، انتظار، رجعت کنندگان ظهور، مولفه های ظهور، خروج سفیانی و خسف بیداء آمده است.

 

این پرده با چه روش و توسط چه کسانی خوانش و روایت می شود؟

 

این پرده در سطح ملی تکثیر و توزیع و توسط راویان آموزش دیده خوانش و روایت می شود. مقرر است در کلاس ها و کارخانه ها و ... با نصب این تابلو و با هنر و مهارت کارشناسان، این پرده مهدوی روایت شود.

علاوه بر این، این ظرفیت وجود دارد تا شاهنامه خوان ها از این پرده نیز بهره بگیرند و مربیان مهدوی فعال در کانون های دانشجویی با استفاده از این تابلو معارف مهدوی را منتقل کنند.

 

برای گسترش دامنه ارائه و بهره برداری از تابلوی مهدوی «قدرت اسلام» چه برنامه ای دارید؟

 

توزیع و تکثیر آن به رایزنی های فرهنگی، عرضه و خوانش آن در مجالس روضه و هیئت های مذهبی را نیز در دست انجام داریم.

این پرده در اندازه های مختلف تولید و تکثیر شده و علاقمندان می توانند در تعامل با بنیاد مهدی موعود(عج) اصفهان آن را دریافت کنند. همچنین، کتابی به عنوان پشتوانه محتوایی و بروشور 70 سوالی این تابلو نیز تولید شده تا با ایجاد فضای رقابتی توسط نقالان و راویان، روایت این تابلو بهتر و اثرگذارتر انجام شود.

 

چقدر طول کشید تا این طرح به بهره برداری برسد و برای تربیت راویان آن چه برنامه ای دارید؟

 

یک سال کار محتوایی و نگارگری و خطاطی آن طول کشید و اصفهان در این عرصه نیز پیشگام بود که با استفاده از مربیان مهدوی و نگارگران و خطاطان کار آن را به پایان برساند و اکنون می تواند به شکل عمومی مورد بهره برداری قرار بگیرد.

در پی هماهنگی با بنیاد مهدی موعود تهران(عج) و سایر نهادهای مهدوی و به تناسب شرایط کرونایی پاورپوینت 70 صفحه ای تولید شده تا مربیان را برای خوانش و روایت این پرده تحت آموزش قرار دهیم.

راویان جنگ و جهاد چون استعداد و مهارت خوانش دارند با آموزش مختصر می توانند این تابلو را روایت کنند، همچنین می توان از هر استان گروه های 20 نفره را تحت آموزش قرار داد.

مقرر بود این پرده در 100 شماره تکثیر و در مواکب اربعین امسال خوانش شود که متاسفانه به دلیل لغو راهپیمایی اربعین در پی شیوع کرونا این مهم ممکن نشد، اما برای هیئت ها، روستاها، کارخانجات و کانون های دانشجویی آمادگی ارائه و روایتگری آن را داریم.

 

آیا برنامه ای برای ترجمه تابلوی قدرت اسلام به زبان های دیگر را دارید؟

 

این تابلو همچون تابلوی «عصر عاشورا» استاد فرشچیان بدون روایتگری، نیز گویا است و اگر در جایی نصب شود حتی بدون خوانش مخاطب را جذب می کند به ویژه آنکه نگارگری های آن گویا است اما اگر به زبان های مختلف از طریق همکاری جامعه المصطفی(ص) اصفهان ترجمه شود، قطعا برکات بسیار دارد.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: زمزمه های انتظار بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج 9 ربیع الاول معارف مهدوی مهدی موعود قدرت اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۵۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته

حجت الاسلام سید احمد علم الهدی روز شنبه در مراسم اجتماع صادقیون در حرم مطهر رضوی افزود: از وجود اقدس امام صادق (ع) نقل شده که فرمود «هرکس برای درک ظلمی که بر ما رفت، تلاش نکند و بر آن نکوشد، شریک همان ظالمی است که در مقابل ما عمل کرده است» این حدیث راوی اهمیت این شناخت است.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: شهرت اصلی امام صادق (ع) در میان ائمه اطهار (ع) به علم، دانش و تربیت اصحاب و شاگردان است، اما آن‌چه باید در روز شهادت ایشان بیش از پیش موردتوجه قرار بگیرد، مظلومیت این امام همام و فلسفه مظلومیت ایشان است. باید بدانیم دلیل مظلومیت امام صادق (ع) چه بود و اساساً چرا حضرت تا این اندازه با برخورد قهری، سلبی و جنایتکارانه حاکمیت وقت رو به رو می‌شد.

علم الهدی افزود: اگر امام صادق (ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد و در برابر حکومت عباسیان ادعایی نداشت، مسلماً این ظلم و ستم در حق حضرت روا داشته نمی‌شد، اما آن‌ها می‌دانستند که اصل امامت تشکیل نظام رهبری و تشکیلات و حکومت است.

وی ادامه داد: نه تعلیم دین، نه تربیت شاگرد و نه آموزش علوم طبیعی هیچ کدام علت اصلی مظلومیت حضرت نیست. امام صادق (ع) فقط یک عالم نبود که عده‌ای دورشان را بگیرند و فقط علوم دین را فرا بگیرند. امام صادق (ع) در مقام حجت بالغه الهی ادعای امامت داشت و این ادعا از نظر دستگاه حاکم به عنوان یک آفت قطعی در برابر استمرار قدرت و حکومت آن‌ها به شمار می‌رفت و اگر امام صادق (ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد و در برابر حکومت عباسیان ادعایی نداشت، مسلماً این ظلم و ستم در حق حضرت روا داشته نمی‌شد.

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان این که تحقق امامت سیاسی، تکلیف ذاتی ائمه اطهار (ع) بوده است گفت: امام فقط شاگردپرور و عالم نیست و عمده وظیفه امام به این است که در پیشامد شرایط و موقعیت ها، یک نظام حاکمیتی تشکیل بدهد و به موازات امامت مرامی، امامت سیاسی جامعه را هم به دست بگیرد.

علم الهدی افزود: سرچشمه همه مظالمی که در حق اهل بیت (ع) روا داشته شد، همین اعتقاد به امامت سیاسی بود. به‌خاطر همین موضوع بود که علی‌ابن ابی‌طالب (ع) را در محراب، حسین ابن‌علی (ع) را در گودی قتلگاه و سایر امامان معصوم را هرکدام در یک مقام به شهادت رساندند و در طول حیات بابرکتشان نیز انواع و اقسام جنایت‌ها را درحق آن‌ها و پیروانشان روا داشتند.

وی ادامه داد: امامت سیاسی دشمن دارد. دشمنی که یک زمان حتی در مسجد شمشیر بر فرق، ولی خدا می‌زند، یک زمان با اسب بر پیکر امام شهید می‌تازد و یک زمان نیز همچون منصور دوانیقی ملعون، امام صادق (ع) را با دست بسته و لباس خانه در خیابان پشت اسب می‌کشاند و امروز هم دشمنان دین این‌چنین هستند.

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • وعده صادق، آغاز تحول در منطقه
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • امام صادق(ع)‌ پرچمدار ترویج معارف شیعه و مبارزه با تحریف دین بود
  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد